Osoba s Marsem v Panně je velmi pracovitá, praktická, detailně orientovaná a kritická, tedy alespoň sama k sobě. Mars je planetou akce, agrese, válek a pohybu energie, proto se tyto rysy nejvíce projeví u akcí, během manuální i duševní práce nebo jednání.

Mars v Panně rád plánuje, organizuje a dbá na to, aby vše bylo uděláno správně. Je to ten typ člověka, který si dělá seznam na každý den a vždy své úkoly splní. Nebo to je kuchařka, která má všechny recepty poskládané v knihovně a každé koření nebo bylinky pěkně popsané. A nebo cestovatel, který už předem ví, jaká místa navštíví, kolik času tam stráví a na kolik přesně celý výlet vyjde – do koruny.

Pokud víte, v jakém astrologickém domě svůj nebo něčí jiný Mars v Panně je, tím lépe. Např. Mars v Panně ve 3. domě bude dbát na to, jak komunikuje. Pravděpodobně stráví více času čtením a kontroly gramatiky své zprávy, než ji vůbec odešle, nebo bude celý den analyzovat a přemýšlet o zprávě, kterou mu někdo poslal. Mars v Panně v 6. domě je typ člověka, který chce sloužit a pomáhat ostatním, včetně zvířat. Také má rád různé doplňky stravy a dbá na zdraví a zdravý životní styl. Mars v Panně v 8. domě bude velmi opatrný v intimitě, zatímco Mars v Panně ve 4. domě bude pravděpodobně celý život pracovat kolem domu nebo bude mít touhu ho neustále nějak zlepšovat.

Trpělivost a vytrvalost

Mars v Panně disponujete velkou trpělivostí a vytrvalostí. Tento člověk je schopen soustředit se na jednu věc a dokončit to, co začal. Není to typ člověka, který uklidí kuchyň a zbytek domu si nechá na další den. Co může dokončit a udělat teď, to udělá.

Jejich práce je vždy precizní a důkladná. Tedy když Mars v Panně něco dělá, dělá to nejen precizně, ale i pořádně. A tak tomu je i ve vztazích – jsou neuvěřitelně věrní a oddaní. Když milují, milují naplno. A když nenávidí – nenávidí naplno. Mars v Panně je buď ano nebo ne, „možná“ pro ně neexistuje.

Perfekcionismus

Jednou z tak trochunegativních vlastností Marsu v Panně je perfekcionismus. Dělat věci dobře je v pořádku, ale Panna chce, aby vše bylo perfektní a dokonalé, nebo přinejmenším lepší než jen „dobré.“ A ikdyž to je perfektní, ona sama to nevidí a neustále se snaží něco zlepšovat.

Panna má tendence být sebekritická, ale když má všeho nad hlavu, může svou nespokojenost projektovat i na ostatní a může jí dokonce dělat problém tolerovat drobné nedokonalosti. Takový člověk má dobré úmysly, ale neuvědomuje si, že nikdo a nic není a nikdy nebude dokonalé.

Čistota

Panna je zemské znamení, které vládne 6. domu v astrologii. 6. dům se točí kolem zdraví, službě ostatním, servisu, čistotě, hygieně a tvrdě práci a oddanosti. Když má někdo Mars, planetu akce a agrese, ve znamení Panny, dalo by se říct, že velmi dbá na pořádek a čistotu. Je to člověk, který má rád čisté a voňavé oblečení nebo povlečení a představa odskočit si do kadibudky na festivalu plném lidí je děsí.

A ikdyž možná znáte někoho s Marsem v Panně, kdo tak čistotný nebo upravený není, pak si můžete být jisti, že má perfektně poskládané knihy nebo dokumenty nebo nářadí v garáži. Zatímco jedna Panna dbá na čistotu, druhá upřednostňuje organizaci a uspořádanost.

Smysl pro detail

O Marsu v Panně se říká, že vidí to, co ostatní nevidí. Mají smysl pro detail a všímají si i těch nejmenších maličkostí. Není to tak, že by jim vadila vytahaná nitka na vašem tričku, ale je velká šance, že si toho všimnou. Panna je velký detailista a ohnivá planeta Mars ji dodává vášeň a drive dělat vše, i ty největší maličkosti, perfektně.

Ve vztahu

Pro Mars v Panně jsou důležité detaily, organizace, trpělivost a vytrvalost. Nedělá jim dobře, když se věci dějí příliš rychle. Mají rády předvídatelnost a postupné kroky. Na začátku vztahu je pro ně vzrušující dozvědět se o vás drobné, ale významné detaily. V posteli budou pravděpodobně chtít prozkoumat každý centimetr vašeho těla – pomalu a smyslně. Chtějí o vás vědět všechno, dobré i špatné, a budou vám neuvěřitelně oddané.

Panny mohou být velmi sebekritické, takže potřebují partnera, který je ujistí, že nic a nikdo není dokonalý, a že je to v pořádku dělat chyby nebo si odpočinout a nechat práci na jindy.

Panny také představují službu druhým, takže mohou působit submisivněji. Nenechte se však zmást! Jakmile se vy dva opravdu poznáte, uvidíte, jak nespoutané a divoké dokážou být v soukromí. Potřebují se jen cítit v bezpečí a být si jisté, že to, co dělají, není příliš riskantní. Ve vztahu si Panny cení intimity, věrnosti a toho, že dělají věci postupně a že na ně příliš netlačíte.