Slyšeli jste někdy, že svědění levé nebo pravé dlaně nese nějakou skrytou zprávu? Moje babička byla velmi pověrčivá a kromě černé kočky nebo rozbitého zrcadla často zmiňovala i svědivé dlaně, které spojovala buď s příjmem nebo utrácením peněz.

Pravdou ovšem je, že jí to vždy záhadně vycházelo.

svědění dlaní

Svědění levé dlaně

“Pošťák mi přinese během pár dnů šek,” říkávala babička. A ne, nebylo to jen tehdy, když očekávala důchod. Často jí svědila levá dlaň i pár dnů před tím, než jí přišla výhra za vyluštěné křížovky z časopisu nebo novin.

Svědění levé dlaně je, jak už bylo zmíněno, spojováno s příjmem peněz. Čím blíže středu dlaně cítíte svědění, tím větší by měla být částka, kterou obdržíte.

Svědění pravé dlaně

Pravá dlaň a její svědění má přesně opačný význam svědění levé dlaně, tedy dávání, utrácení nebo placení. Může se jednat o útraty, o kterých víte, ale i nečekané výdaje.

I zde platí pravidlo, že čím blíže středu cítíte svědění, tím větší obnos budete muset vydat.

Zda se jedná o pověru nebo něco nevysvětlitelného mezi nebem a zemí, o tom můžeme do nekonečna diskutovat. Tak či tak je však dobré pamatovat na to, že pokud se budete chtít zbavit svědění, zrušíte tak v prvním případě příjem peněz a v druhém výdej. Pokud se chcete zbavit svědění levé dlaně, dvakrát si to rozmyslete ?